Biscuiti fragezi (de post) -2-

de Geanina87 in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 26628 vizualizari

 

Reteta ii apartine Timeei pe care o imbratisez cu drag >:D< . Sunt niste biscuiti deliciosi si numai buni la cafea, lapte sau ceai. Singurul regret e ca nu am facut cantitate dubla. Sa ii faceti si voi! >:D

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina (la temperatura camerei)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt stins cu otet
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde(400-450 g)
  • gem de care aveti( eu am folosit de gutui)
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti fragezi (de post) -2-:

Se mixeaza margarina cu zaharul vanilat si zaharul.Se adauga apoi sarea,praful de copt stins,esenta si putina faina.Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam cu mainile adaugand faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.Infasuram in folie alimentara si il dam la frigider pentru o ora si jumatate.Taiem apoi o jumatate din aluat si intindem o foaie subtire pe blatul de lucru. Decupam cu formele preferate. Pe unele dintre ele le-am gaurit in mijloc cu o forma mai mica,apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am dat la cuptorul preincalzit 170° pentru 10-15 minute sau pana se rumenesc putin.

Se lasa la racit.Unii biscuiti se ung cu gem, iar deasupra se lipesc biscuitii gauriti.Am scris "unii", pentru ca eu am vrut sa am si biscuiti simpli.Voi puteti sa ii faceti pe toti umpluti.Se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Se pot aroma cu orice fel de esenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti fragezi (de post) -2-" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede